O meni i blogu /About me and blog

Below You can read more about me and blog in English 🙂

O meni, blogu i saradnicima

Pre svega želim da se zahvalim svima Vama koji u moru interesantnih sadržaja posetite moj blog i veliko hvala Vama koji odlučite i da ga pratite!  Zovem se Lana i počela sam da pišem ovaj blog iz čiste potrebe da se kreativno izrazim. Blog je osnovan 9. juna 2015. Da mi je neko ranije rekao da ću pisati i da ću dozvoliti makar jednoj osobi da pročita to što sam napisala, a kamoli široj javnosti, slatko bi se nasmejala i rekla nema šanse.

Međutim, kad sam rodila decu i shvatila u kojoj meri se oni ugledaju na nas roditelje, rešila sam da okrenem novi list. Kako želim, kao i svaki roditelj pretpostavljam, da mi deca budu samopouzdana, ostvarena, srećna i da žive u skladu sa svojim karakterom, rešila sam da pođem od sebe i dam im lični primer. S obzirom na to da se kroz pisanje najbolje izražavam, moja kreativnost je pronašla svoj put da se putem pisane reči izlije u blog.

Kroz ovaj blog provlače se sve teme koje ja volim da pratim. Roditeljstvo mi je naravno najvažnije. Sporedne stvari su mi kuvanje, psihologija, moda, putovanja i nezaobilazno čitanje. Volim da kuvam i pronalazim interesantne recepte, ali trenutno ne mogu opušteno da uživam za šporetom, jer imam dva mala pratioca koji bi baš da se igraju sa mamom,  dok pazi da joj ručak ne zagori.

Recepte za blog smišlja i priprema draga devojka koju veoma cenim Vesna Smolović, diplomirani gastronom, a koja je sa mnom od početka i neizmerno joj hvala na podršci i trudu koji ulaže u blog. Ništa manje nisam zahvalna ni njenoj sestri bliznakinji Vladanki Smolović, koju takođe veoma poštujem, jer da nije tako ne bi je ni pozvala da piše za blog. Vladanka je diplomirani psiholog i isto je od osnivanja bloga uz mene. Psihologija me je oduvek interesovala i bez obzira što sam pročitala mnogo knjiga iz te oblasti, više volim da savete vezane za poboljšanje života piše osoba koja se obrazovala za psihologa.

Kao i većina žena i ja volim da vidim lepe krpice. Ne mogu da kažem da slepo pratim modu, jer me baš ne interesuje mnogo šta je trenutno in, a šta nije. Dobar ukus ne zavisi od modnih trendova – ili ga imaš ili nemaš. U modnoj rubrici za sad predstavljam domaće brendove čiji su mi se modeli dopali. Na fotografijama možete videti modele koje bih i ja lično nosila.

O putovanjima još uvek nisam pisala, zbog manjka slobodnog vremena, ali se nadam da će i ta rubrika uskoro osvanuti na blogu. Oduvek sam volela da putujem i od onih sam osoba koje počnu da osećaju nemir ukoliko ne promene lokaciju i upoznaju neko novo mesto.

Knjige obožavam da čitam i to je jedno od životnih zadovoljstava koga sam morala delimično da se odreknem kad sam postala majka. Naravno da mogu i sad da čitam, ali ne u onom intenzitetu kao ranije. Dok mi je pre bilo normalno da pročitam i po nekoliko knjiga nedeljno, sad sam srećna ukoliko uspem jednu mesečno da pročitam.

Volim da motivišem druge i ukoliko uspem da u Vaš život unesem bar trunku inspiracije posredstvom ovog bloga biće mi veliko zadovoljstvo. 🙂 Motivacione poruke možete pročitati na facebook stranici bloga.

Press

Prvi portal na kome se pojavio tekst sa bloga bio je sajt Detinjarije. Veoma sam zahvalna urednici Jovani koja je mislila da je tekst dovoljno kvalitetan da ga podeli sa čitaocima svog portala i da nije totalna glupost. Od tada redovno sarađujem kako sa portalom Detinjarije, tako i sa portalima Moj pedijatar, Najbolja mama na svetu, Roditelji.me, a od nedavno i sa portalima Žena sam ja i Blender Online. Tekstovi sa bloga su se pojavili i na portalima Sve za bebe i Family.rs.

Pišem za internet magazin Adria Daily.

 


 

About me

Big hug to all of you who are reading this! My name is Lana. I am not a professional psychologist or a pediatrician, just an ordinary mom who shares her own point of view about the topics of parenthood.

Apart from being a mom I like cooking, reading, traveling, fashion and living a life with purpose. All about it You can read on my blog. I started this blog on 9th June 2015. Blog is written in English and Serbian language.

We all look for meaning in our life. When we discover our purpose and how we can help to improve other people lives we are on the right way to feel serenity, which is the only thing, apart from love, we cannot buy with money.

Hope that I’ll succeed to bring in at least a little inspiration, beauty and wisdom into your world through this blog. Thank you for following me.

 

0 thoughts on “O meni i blogu /About me and blog

 1. Ivana Gložić

  Baš se radujem čitanju ovoga bloga 🙂

  1. Mommy hasn't got a clue

   Hvala 🙂 Moje je zadovoljstvo što sam otkrila Vaš blog koji ima vrlo zanimljive tekstove 🙂

   1. Ivana Gložić

    Hvala i Vama 🙂

Leave A Comment